Wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?
Bedrijven die naast winst als doelstelling rekening houden met het effect van hun activiteiten op het milieu en op menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf. Er wordt rekening gehouden met de drie p’s: people, planet, profit.

People
Als verkoper van levensmiddelen voelt Van Osch Groep zich mede verantwoordelijk voor de gezondheid van de klant. Hier wordt al vele jaren aan meegewerkt door kritisch te kijken naar de gezondheidsaspecten van de producten. Bijvoorbeeld door niet alleen producten te verkopen voor bereiding in de frituurpan, maar ook geschikt zijn voor alternatieve bereidingswijzen. Een ander voorbeeld is het vervangen van dierlijke vetten door plantaardige oliën. Mensen eten snacks en salades om zichzelf te verwennen. Producten die wij verkopen zijn dus in de eerste plaats lekker. Als we dat kunnen garanderen en tegelijkertijd de verantwoordste producten aanbieden, dan maken wij onze ambitie waar. Elk jaar zullen we ons assortiment proberen uit te breiden met duurzame (en gezonde) producten.

Planet
De meeste afvalstromen binnen onze onderneming worden gescheiden, denk aan plastic, papier, frituurvet, metaal/blik en glas. Klanten kunnen de lege verpakkingen kosteloos terug brengen naar ons, wij scheiden dit en zorgen ervoor dat het op de juiste plek terecht komt, maar klanten kunnen dit ook zelf. De meeste producten die wij verkopen zitten namelijk in kartonnen dozen die FSC gecertificeerd en recyclebaar zijn. Ook beschikken we over zonnepanelen die een deel van de stroom terugwinnen van onze koel- en vriesinstallatie.

Profit
De winst die wij behalen in onze onderneming investeren wij opnieuw in onze onderneming. Zo kunnen we nieuwe apparatuur aanschaffen, denk aan een nieuwe ultrazuinige koel- en vriesinstallatie. Ook kunnen we dit geld gebruiken om de plaatselijke stichtingen en verenigingen te steunen.

Klik op dit symbool en zie welke punten we al behaald hebben en waar we mee bezig zijn: MVO Ambitie